Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies El Consell Comarcal clou el Projecte comunitari Avancem
Notícies

El Consell Comarcal clou el Projecte comunitari Avancem

— arxivat sota:

L’Auditori Municipal de Cervera va acollir la cloenda del projecte comunitari de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal, Avancem. Les participants han estat 25 dones. L’acte de cloenda és un reconeixement a la seva implicació i és per aquest motiu que se’ls hi fa entrega d’un certificat d’assistència i es projecta un visual on es veu la seva tasca al llarg de la durada del projecte.

Bookmark and Share
El Consell Comarcal clou el Projecte comunitari Avancem

Auditori Municipal de Cervera

El Consell Comarcal clou el Projecte comunitari Avancem

 

L’Auditori Municipal de Cervera va acollir la cloenda del projecte comunitari de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal, Avancem.

 

L’Avancem es tracta d’un projecte d’acompanyament a usuàries dels serveis socials bàsics per tal de potenciar la seva autonomia a llarg termini en l’adquisició d’habilitats de comunicació i competències lingüístiques i oferir-los suport i orientació i així, facilitar el seu desenvolupament personal i social.  El projecte té una durada de 3 anys.

El projecte neix de la preocupació de les professionals socials davant la dificultat de les usuàries d’entendre les orientacions i informacions donades, de fer un seguiment més acurat i accions de millora. I també perquè es percep que cal fomentar un aprenentatge de l’idioma, ja que es detecta que hi ha moltes persones que no coneixen l’idioma.

Aquest projecte es va iniciar l’any 2014 i cada any es formen en diferents aspectes nous i també es consoliden altres com l’idioma. Les participants han estat 25 dones.

Entres les accions més destacades que es projecten són l’assistència regular a les classes de català al Centre de Formació d’Adults, com també, classes per la millora de les noves tecnologies al Punt Òmnia. S’han fet diferents xerrades sobre salut, educació, seguretat alimentària ... Un taller de cuina i visites a Cervera, al Castell de Concabella i a centres d’interès per elles com el CDIAP Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç).

L’acte de cloenda és un reconeixement a la seva implicació i és per aquest motiu que se’ls hi fa entrega d’un certificat d’assistència i es projecta un visual on es veu la seva tasca al llarg de la durada del projecte.

A l’acte van assistir autoritats, com el President del Consell Comarcal, Xavier Casoliva, acompanyat de la vicepresidenta al Consell,  Rosa Ribas, i el regidor de Cultura a l’Ajuntament de Cervera, Jaume Rossich. Tots ells van destacar en els seus parlaments la importància d’aquests projectes comunitaris a la comarca i, concretament a Cervera, on facilita i potencia l’autonomia d’aquestes dones i, alhora millora la seva integració. Tot en conjunt com bé diu el nom del projecte “Avancem ... Avancen”.

També van participar en l’acte les entitats i els professionals que han acompanyat a les dones en el seu aprenentatge.

Dimarts, 4 de juliol.  

 

Àrea de Comunicació

comunicacio@ccsegarra.cat

 

Tel. 973 531 300 

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat