Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies El centre SEL d’atenció a la infància i a la familia de la Segarra atén 142 infants
Notícies

El centre SEL d’atenció a la infància i a la familia de la Segarra atén 142 infants

El centre SEL d’atenció a la infància i a la familia de la Segarra atén 142 infants

Bookmark and Share
El centre SEL d’atenció a la infància i a la familia de la Segarra atén 142 infants

Jocs d'infancia

El centre SEL d’atenció a la infància i a la familia de la Segarra atén 142 infants

Fa 14 anys que el Consell Comarcal presta aquest servei des de la comarca El centre SEL, dedicat a l’atenció als infants i a les seves families, ha atès, durant el 2008, 142 infants que estan en tractament, a més de 39 nens en prevenció, dins un programa de seguiment a les escoles bressol. Es tracta de nens i nenes, de 0 a 6 anys, que presenten dificultats, alteracions o trastorns en algun àmbit del seu desenvolupament, tals com dèficits en el llenguatge o l’alimentació, entre altres. A la Segarra, aquest servei es va posar en funcionament l’any 1994. Anteriorment, els infants que necessitaven una atenció havien de desplaçar-se a la ciutat de Lleida. El seu objectiu és donar orientació, recursos terapèutics i suport als infants i les seves famílies quan es presenten dificultats en el desenvolupament dels nens.

Les funcions bàsiques que es duen a terme són:

  • Centre de referència on les famílies poden consultar aspectes des de la concepció, la cura i criança del seu fill/a.
  • Col•laboració i coordinació amb serveis i institucions relacionats amb la petita infància (serveis socials, pediatria, EAP, etc).
  • Prevenció i detecció a les Escoles Bressol i ABS.
  • Valoracions diagnòstiques interdisciplinars.
  • Antenció terapèutica a l’infant i família.
  • Seguiment de l’infant.
  • Formació i docència.

Al llarg d’aquests 14 anys de treball, l’equip del centre, format per psicòlegs, logopedes, fisioterapeutes i neuropediatres, han atès en tractament un total de 409 infants i les seves famílies i s’han realitzat tasques de prevenció a través del seguiment a les escoles bressol de 232 nens. Els motius més freqüents que porten a les famílies a utilitzar els serveis del centre són les dificultats en el desplaçament, alimentació, retards en el llenguatge o dèficits d’atenció.

Les famílies poden acudir al centre per pròpia iniciativa però, gràcies al treball en xarxa amb els dispositius d’atenció a la infància de la comarca (els hospitals de referència o els especialistes sanitaris, les escoles bressol de la comarca), moltes vegades són altres professionals els que adrecen les famílies al centre. Per poblacions cal destacar que s’ha atès un 28% dels infants de 0 a 6 anys de Cervera, un 24% de Guissona, un 22% de Sant Guim de Freixenet i un 20% de Torà.

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat