Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies Comença el curs per a les participants al Projecte Avancem del Consell Comarcal de la Segarra.
Notícies

Comença el curs per a les participants al Projecte Avancem del Consell Comarcal de la Segarra.

Aquesta setmana s’ha realitzat la primera sessió d’aquest curs que és al Consell Comarcal en què les conselleres comarcals, Núria Magrans i Rosa Ribas expliquen el funcionament en l’ambit polític del Consell Comarcal i els diferents serveis que s’ofereixen. Aquest curs 2018-19, és la cinquena edició del projecte, amb 22 senyores de diferents procedències: del Marroc, Mali i Senegal.

Bookmark and Share
Comença el curs per a les participants al Projecte Avancem del Consell Comarcal de la Segarra.

Consell Comarcal de la Segarra

 

Comença el curs per a les participants al Projecte Avancem del Consell Comarcal de la Segarra.

Avancem és un projecte d’intervenció grupal i formatiu, de tres anys de durada, adreçat a dones immigrades amb infants en edat escolar i amb dificultats en la comprensió de l’idioma. Té com a finalitat empoderar i potenciar la seva l’autonomia a través de la comunicació i el coneixement de l’entorn i capacitar-les com a interlocutores.

El projecte es duu a terme per part de tècniques de l’àrea de serveis socials del Consell Comarcal de la Segarra, concretament dels serveis socials bàsics, el pla de ciutadania i immigració i l’oficina tècnica d’inclusió social. Els objectius són millorar en el coneixement del català i conèixer els recursos i serveis de l’entorn.

Es treballa, per una banda, les competències lingüístiques. Consolidació de l’aprenentatge i pràctica del català durant els tres anys del projecte amb la realització de classes de català al Centre de Formació de persones adultes Joan Comorera, Consorci per a la Normalització Lingüística o Punt Òmnia. I per l’altra, les sessions grupals mensuals de coneixement per tal de facilitar informació que pugui ser del seu interès i ser un espai de pràctica del català.

Per a la realització de les sessions es compta amb la col·laboració de professionals de la xarxa comarcal: del CAP, dels Serveis Educatius de la Segarra, de diferents àrees del Consell Comarcal de la Segarra, d’ajuntaments i d’entitats, etc. en relació a l’àmbit educatiu (funcionament dels centres educatius, comunicació amb els infants, etc.), de la salut (alimentació i higiene, odontologia, accions de prevenció, etc.), coneixement dels recursos de l’entorn (Ajuntament, biblioteca, centre cívic, etc.).

Aquesta setmana s’ha realitzat la primera sessió d’aquest curs que és al Consell Comarcal en què les conselleres comarcals, Núria Magrans i Rosa Ribas expliquen el funcionament en l’ambit polític del Consell Comarcal i els diferents serveis que s’ofereixen.

El projecte Avancem a Cervera va començar a finals del 2014 i té una durada de tres anys, és a dir, l’itinerari formatiu i compromís d’assistència al projecte per tant de les senyores és de 3 anys. En aquests moments també estem duent a terme el projecte a Sant Guim de Freixenet.   

Aquest curs 2018-19, és la cinquena edició del projecte, amb 22 senyores de diferents procedències: del Marroc, Mali i Senegal.

Octubre, 2018.

AvancemCervera-20181024.JPG

Fotografies de la visita al Consell Comarcal.

 

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat