Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera ha engegat una campanya de conscienciació per incrementar els índexs de reciclatge del porta a porta.
Notícies

Cervera ha engegat una campanya de conscienciació per incrementar els índexs de reciclatge del porta a porta.

El passat diumenge, 11 de febrer, es va engegar una campanya de conscienciació adreçada a tots els veïns de Cervera per tal que dipositin al carrer la fracció de residus corresponent el dia que toca. Per part del conseller comarcal, Josep Maria Calderó, ha destacat que l’objectiu principal de la campanya és continuar millorant els índexs de reciclatge de la recollida porta a porta a la comarca de la Segarra, fomentant la participació ciutadana. La campanya és una proposta en comú del Consell Comarcal de la Segarra i la Paeria de Cervera.

Bookmark and Share
Cervera ha engegat una campanya de conscienciació per incrementar els índexs de reciclatge del porta a porta.

Moment de l'inici de la Campanya

Cervera ha engegat una campanya de conscienciació per incrementar els índexs de reciclatge del porta a porta.

 

El passat diumenge, 11 de febrer, es va engegar una campanya de conscienciació adreçada a tots els veïns de Cervera per tal que dipositin al carrer la fracció de residus corresponent el dia que toca.

La campanya consisteix a no recollir les bosses amb material mal reciclat, les quals es deixaran al carrer amb un adhesiu de color groc perquè el veí la vegi l’endemà i sàpiga el motiu. Posteriorment, l’endemà, es realitzaran visites als habitatges o establiments comercials corresponents. Altres accions que es duran a terme paral·lelament serà la vigilància de punts conflictius i les inspeccions nocturnes. 

S’ha dividit Cervera en 11 zones i cada setmana es deixaran bosses a una zona. La campanya durarà aproximadament fins al mes de maig, aconseguint així arribar a tota la població.

Dies enrere es va fer una reunió a l’Ajuntament per consensuar les actuacions. Reunió a la qual va assistir el regidor Marc Llorens i les tècniques de residus del Consell Comarcal. Posteriorment, també es va fer una reunió amb la brigada municipal de neteja per comptar amb la seva col·laboració.

Les actuacions han començat el diumenge dia 11 a la zona de Francesc Macià  i s’ha comptat amb la presència del regidor a la Paeria, Marc Llorens, i del Conseller Comarcal de Residus, Josep Maria Calderó, per tal de veure el desplegament del primer dia de campanya.

Tal com explica el regidor Marc Llorens, aquesta actuació de campanya de sensibilització per al reciclatge també pretén millorar la imatge de Cervera, aconseguir els carrers nets i evitar l’ús de les papereres on es troben reiteradament bosses. Ha destacat que, en un primer moment, s’intentarà fer que els veïns ho facin correctament a partir de visites realitzades pels tècnics de gestió de residus del Consell Comarcal, però en casos que no s’arribi a solucionar els mals costums no es dubtarà en sancionar, amb un import mínim de 120 euros.

Per part del conseller comarcal, Josep Maria Calderó, ha destacat que l’objectiu principal de la campanya és continuar millorant els índexs de reciclatge de la recollida porta a porta a la comarca de la Segarra, fomentant la participació ciutadana. La campanya és una proposta en comú del Consell Comarcal de la Segarra i la Paeria de Cervera.

Fotografies: Moment de l’inici de la Campanya.

Dilluns, 12 de febrer. 

CampanyaCervera1-20180211.JPG 

Carlota Bartra

Àrea de Comunicació

comunicacio@ccsegarra.cat

 

Tel. 973 531 300

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat