Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies Benestar Social i Família ofereix formació i pràctiques de tècnic d’esports a nivell inicial a dotze joves de la Segarra.
Notícies

Benestar Social i Família ofereix formació i pràctiques de tècnic d’esports a nivell inicial a dotze joves de la Segarra.

El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, i el president del Consell Comarcal de la Segarra, Xavier Casoliva, han assistit al final del partit de korfbal que ha tingut lloc a la pista del poliesportiu de Guissona entre els dotze joves que estan rebent formació de tècnic d’esports a nivell inicial, en el marc del projecte Fórmula Jove.

Bookmark and Share
Benestar Social i Família ofereix formació i pràctiques de tècnic d’esports a nivell inicial a dotze joves de la Segarra.

Pavelló Municipal de Guissona

 

Dijous, 17 de desembre. 

Benestar Social i Família ofereix formació i pràctiques de tècnic d’esports a nivell inicial a dotze joves de la Segarra

El director general de Joventut, Toni Reig, visita els joves en situació d’atur que realitzen les pràctiques a Guissona

El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, i el president del Consell Comarcal de la Segarra, Xavier Casoliva, han assistit aquest matí al final del partit de korfbal que ha tingut lloc a la pista del poliesportiu de Guissona entre els dotze joves que estan rebent formació de tècnic d’esports a nivell inicial, en el marc del projecte Fórmula Jove.

Aquest programa, impulsat per Benestar Social i Família, està dirigit a joves d’entre 16 i 24 anys que van acabar els seus estudis d’ESO, però que no van continuar estudiant i no han trobat feina. L’objectiu de Fórmula Jove és incrementar i millorar les oportunitats formatives i sociolaborals de les persones joves amb poca qualificació que ni estudien ni treballen, alguns dels quals han patit fracàs escolar i d’altres que són a l’atur des de fa temps.

En el cas de la Segarra, el projecte s’ha centrat en l’àmbit relacionat amb el perfil de tècnics d’esports, ja que és un camp que està en constant creixement i, per tant, amb més oportunitats laborals. Els dotze joves, tots nois, han cursat durant l’octubre i el novembre un total de 160 hores de teoria sobre el joc i l’esport en edat escolar, activitats fisicoesportives en el medi natural i competències TIC en l’entorn esportiu.

Pel que fa a les pràctiques, que van a càrrec del Consell Esportiu de la Segarra, es realitzaran –a la finalització del curs- 50 hores en escoles i instituts, i 20 hores més dedicades a l’organització de jornades fisicorecreatives, d’activitats per a alumnes de primària i secundària i de sortides amb BTT.

Amb aquesta formació, a més dels certificats de superació del programa Fórmula Jove, els participants al Fórmula Jove obtindran el certificat del Curs d’Iniciació a Tècnic/a d’Esports (CIATE), expedit per l’Escola Catalana de l’Esport del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

D’aquesta manera, el projecte Fórmula Jove facilita a aquests joves la transició escola-treball. Tal com ha explicat Toni Reig durant l’entrega de diplomes, “la iniciativa vol incrementar les oportunitats formatives i sociolaborals dels joves amb poca qualificació, ja que són el col·lectiu que actualment més pateix la situació econòmica i laboral”. Així mateix, el director general ha agraït la col·laboració del Consell Comarcal de la Segarra i ha destacat que més de 300 persones han participat des de 2011 en els projectes del Fórmula Jove que s’han dut a terme a diversos municipis de Catalunya.

FormulaJove1.jpg FormulaJove22015.jpg

Per a més informació: www.ccsegarra.cat

Telèfon de contacte: 973.531 300
Àrea de Comunicació, Carlota Bartra 
premsa@ccsegarra.cat

 

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat