Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies 2018, Any Pedrolo i 13a edició del premi literari 7lletres
Notícies

2018, Any Pedrolo i 13a edició del premi literari 7lletres

Des de la Segarra, i per 13è any consecutiu, es durà a terme el premi literari 7lletres. El premi literari i més coses. Aquesta iniciativa consta de la convocatòria d’un premi literari i una sèrie d’activitats entorn a la figura i l’obra de Manuel de Pedrolo. El premi literari, amb una dotació econòmica de 7.000 euros cosa que el converteix amb el més ben dotat de les Terres de Lleida, s’atorga per a un recull de set relats en llegua catalana. L’obra guanyadora és publicada per Pagès Editors.

Bookmark and Share
2018, Any Pedrolo i 13a edició del premi literari 7lletres

www.7lletres.cat

 2018, Any Pedrolo i 13a edició del premi literari 7lletres

En el centenari del naixement de l’escriptor Manuel de Pedrolo, la Generalitat de Catalunya ha aprovat la commemoració oficial de l’Any Pedrolo.

LAny Pedrolo té com a objectiu principal donar a conèixer lautèntica dimensió de la figura de Manuel de Pedrolo, un dels noms clau de la literatura catalana del segle XX, però que per motius diversos ha estat un autor poc reconegut. A través dactivitats molt variades que inclouen gran part dels estaments i centres culturals de Catalunya (Universitats, Editorials, Biblioteques, Grups teatrals, Clubs de lectura, Festivals literaris) sha proposat rescatar definitivament la seva figura, obra i pensament.

Des de la Segarra, i per 13è any consecutiu, es durà a terme el premi literari 7lletres. El premi literari i més coses. Aquesta iniciativa consta de la convocatòria dun premi literari i una sèrie dactivitats entorn a la figura i lobra de Manuel de Pedrolo. El premi literari, amb una dotació econòmica de 7.000 euros cosa que el converteix amb el més ben dotat de les Terres de Lleida, satorga per a un recull de set relats en llegua catalana. Lobra guanyadora és publicada per Pagès Editors.

Els organitzadors del premi són lÀrea de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra, la Regidora de Cultura de la Paeria de Cervera i la Fundació Manuel de Pedrolo. I compta amb la col·laboració privada, a més de Pagès Editors, de Prefabricats Pujol, Grup Segre i Informàtica 1Minut; i el suport institucional de la Generalitat de Catalunya, a través de la Institució de les Lletres Catalanes i la Diputació de Lleida, Fundació Pública Institut dEstudis Ilerdencs.

Cal destacar que en les anteriors edicions del premi literari la participació ha estat molt alta, i shan presentat escriptors darreu dels països catalans, com ho demostra el fet que han estat guanyadors del premi literari dos autors de les Illes Balears, dos del País Valencià i la resta del Principat.

Els guanyadors de les edicions anteriors han estat: Miquel de Palol, Jaume Ferrer, Cèlia Sànchez-Mústich, Mireia Companys, Miquel Àngel Vidal, Xavier Vidal, Carles Hac Mor, Leandre Iborra, Alfred Quintana, Xavier Ballester, Teresa Saborit i Oscar Palazón.

Podeu consultar les bases de la 13a edició del premi 7lletres a www.7lletres.cat

7lletres

 

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat