Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies 12 anys d'intercanvi cultural a la Segarra
Notícies

12 anys d'intercanvi cultural a la Segarra

Un any més, es projecta el Concurs CONTRASTOS entre els joves de la comarca per coneixer-se interculturalment entre ells. Han participat un total de 8 parelles de Gàmbia, Senegal, Catalunya, Moldàvia, Romania, Itàlia i Ucraïna. Les guanyadores van ser Madalina Marin i Patrizia Trudu.

Bookmark and Share
12 anys d'intercanvi cultural a la Segarra

Concurs CONTRASTOS del Consell Comarcal

Des de l'1 d'octubre i fins al 10 de novembre, un total de 8 parelles han participat al Concurs CONTRASTOS per conèixer-se interculturalment entre ells. Parelles formades entre un jove autòcton i un nouvingut d’edats compreses entre els 12 i 17 anys. Les parelles eren procedents de  Gàmbia, Senegal, Catalunya, Moldàvia, Romania, Itàlia i Ucraïna. 

Els joves fan un intercanvi on passegen, juguen, conversen alhora que es coneixen. Tots ells són joves de Guissona i Torà que estudien a l’INS de Guissona. I els joves nouvinguts molts d'ells han arribat a la comarca durant aquest any 2016 i 17.

La final del concurs va tenir lloc a Guissona, a la Sala de Plens, on les parelles havien de demostrar davant un jurat com s'havien conegut. El jurat estava format per un membre de la Unió de la Comunitat Senegalesa de la Segarra i l’Urgell, un representants del Consell Consultiu de la Gent Gran, un de joves i una professora de primària.

Com a novetat al Concurs els joves podien fer la seva presentació amb vídeo, quan en edicions anteriors es feia amb powerpoint.

El premi al millor intercanvi se'l va endur la parella formada per la romanesa Madalina Marin i la italiana Patrizia Trudu. En segon lloc, Babacar Badiane i Dima Pyrovsky. Finalment, en tercer lloc Alba Cisquella i Lavinia Nicoleta. Els premis són vals de diners amb material esportiu. 

El concurs s'organitza des de l'Àrea de Serveis Socis (Immigració) i Àrea Joventut amb la col·laboració de l’Ajuntament de Guissona i els centres educatius de secundària de la comarca i amb el finançament del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. A l'acte van participar el conseller comarcal de Joventut al Consell, Jordi Porta, la consellera de serveis socials, Nuria Magrans i la regidora Rosa Farré de l'Ajuntament de Guissona. 

Contrastosfinalistes.jpg

Sala de Plens de l'Ajuntament de Guissona. 

Dimecres, 29 de novembre. 

 

 

 

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat