Àrees

Esteu aquí: Inici Èxit de la jornada “Planta’t!”, a Plans de Sió.
Èxit de la jornada “Planta’t!”, a Plans de Sió.

Èxit de la jornada “Planta’t!”, a Plans de Sió.

La jornada, impulsada per l’Associació Hàbitats i pel Consell Comarcal de la Segarra, es va celebrar el dissabte 29 d’octubre, al matí.

Bookmark and Share
Èxit de la jornada “Planta’t!”, a Plans de Sió.

Jornada Planta't

Èxit de la jornada “Planta’t!”, a Plans de Sió.

La jornada, impulsada per l’Associació Hàbitats i pel Consell Comarcal de la Segarra, es va celebrar el dissabte 29 d’octubre, al matí. La campanya Planta’t! consisteix en una jornada de plantació popular d’espècies autòctones de bosc de ribera, que es va fer simultàniament a diferents llocs de Catalunya.
A la Segarra, la plantació va tenir lloc al riu Sió, al seu pas pel nucli Ratera. Unes 25 persones van participar d’una jornada lúdica i de conscienciació ambiental. Aquests voluntaris i voluntàries van plantar uns 50 exemplars de plantes de ribera, resistents a les riuades i canvis de cabal propis dels nostres rius: salzes, canyís i lliri groc, que han estat desplaçades, en molts llocs, per altres espècies al·lòctones (o invasores), com la canya americana o el raïm de moro.
El municipi de Plans de Sió té diverses peixeres al llarg del riu (construccions en pedra que servien per emmagatzemar aigua per a reg o per a fer funcionar molins). L’ajuntament d’aquest municipi ha netejat la majoria d’aquestes peixeres per poder fer visitables aquestes zones que havien estat tan importants per la vida als pobles. La peixera de Ratera és un racó molt ben conservat i molt agradable per a fer-hi un passeig. Els veïns del poble col·laboren en les tasques de manteniment.
Després de la plantació, els participants de la jornada “Planta’t”, van visitar una altra peixera, al nucli d’Hostafrancs.
 
Jornada Planta't Jornada Planta't 
Consell Comarcal de la Segarra
Carlota Bartra
Servei de Premsa i Comunicació T. 973 531 300
 
Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat