Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recorregut

L’eix del projecte és l’art de contar contes de viva veu: la narració oral  com a fet col·lectiu, font de coneixements transmesos de generació en generació, camp idoni per fer palesa la nostra interculturalitat, per celebrar i per redescobrir, revitalitzar i refermar el patrimoni cultural immaterial que forma part de la nostra identitat.

El SegaMots va néixer amb Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019 amb voluntat de projecte de territori , i de programació anual estable . El tret de sortida el van donar Cervera i Torrefeta i Florejacs, municipi que de seguida es va adherir a la proposta del festival. L’any següent, s’hi van afegir Guissona, Plans de Sió i Tarroja de Segarra.

Volem arribar a tothom (escoles, residències, institucions, població en general…), des dels diferents racons del territori (carrers, places, teatres, aules, biblioteques, museus, cases, monuments…) amb protagonistes diferents (narradores amb estils artístics diversos: veus, tècnica, parles, formacions, experiències; persone que expliquen les seves històries de vida; alumnes que elaboren el seu relat…). Així mateix, existeix la voluntat d’involucrar diferents actors i institucions, per tal de construir un projecte conjunt, on tothom s’hi senti representat. Per tal d’assolir aquesta fita, el projecte té tres potes: contes a la Catxipanda, proposta didàctica, i festival.

Un dels objectius fonamentals del SegaMots és reflectir la realitat multicultural del territori, i posar en valor la identitat d’una societat rural que ha experimentat infinits canvis en el darrer mig segle, i posar el nostre granet de sorra com a especialistes en oralitat, per posar el pensament crític en termes de tolerància, gènere, inclusió, memòria.

Una part significativa dels canvis realitzats entre l’edició de 2019 i la de 2020 són deguts a l’estat de pandèmia: en la part escolar, hem atès grups bombolla; en espais on calia reduïr l’aforament, hem dividit els grups en dos, per tal d’ajustar-nos sempre a les mesures sanitàries recomanades pel PROCICAT; durant el festival, no hem utilitzat gaires espais patrimonials i ens hem limitat a aquells que podien allotjar un major nombre de persones, amb ventilació i desinfecció adequades.

Document Actions