Àrees

Esteu aquí: Inici Àrees Serveis de desenvolupament comarcal Promoció Econòmica Programa mixt treball i formació
Promoció Econòmica

Programa mixt treball i formació

El Programa Treball i Formació pretén  afavorir la inserció laboral i millorar l'ocupabilitat de les persones aturades, prioritàriament de 30 anys o més, que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi.

El programa estableix formació i  accions d’experiència laboral per afavorir la seva inserció laboral. A més, el programa compta amb una persona coordinadora i prospectora que duu a terme la gestió del programa, la coordinació dels projectes i tutorització dels participants, l’organització i seguiment de la formació, i també la prospecció d’empreses per promoure la inserció laboral en empresa o entitat de les persones participants un cop finalitzades les actuacions. 

Les contractacions tenen una durada de sis mesos i una jornada laboral del 100% amb la intenció de millorar el perfil professional del participant i afavorir el funcionament i estat de diferents zones i serveis a la Segarra, beneficiant-se així tots els veïns de la comarca.

PERSONA RESPONSABLE DEL PROGRAMA TREBALL I FORMACIÓ - ERICA ALBERT ealbert@ccsegarra.cat

Àrea de promoció econòmica del Consell Comarcal.

NOTICIES RELACIONADES AMB EL PROGRAMA.

 

Novembre de 2015.

El Consell Comarcal contracta 11 persones que actualment estant aturades a través del Programa “Treball i Formació”

 

Segarra-. 11 persones que actualment estant aturades han estat contractades pel Consell Comarcal de la Segarra per un període de sis mesos per fer feines de manteniment d’edificis i espais públics dels municipis de la comarca. Especialment feines de manteniment i millora de la via pública i dels  espais verds.

Aquest és un programa impulsat pel departament d’Empresa i Ocupació el Ministerio de Empleo i Fons Socials europeus. El programa denominat  “Treball i Formació”, es desenvolupa des del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i gestionat per l’àrea de promoció econòmica del Consell amb l’objectiu de dur a terme accions ocupacionals que integren formació ocupacional transversal i la pràctica laboral mitjançant la contractació de persones en situació d'atur beneficiàries de la renda mínima d'inserció amb l'objectiu d'afavorir-ne la inserció laboral i intervenir per tal de millorar les seves condicions personals, socials, familiars i d'ocupabilitat.

 

El programa també contempla la contractació d’una administrativa i una tècnica i, a més, reben al llarg dels sis mesos diferents classes de formació. La subvenció per aquest programa és de 100.000 euros i en total s’han adherit els 21 municipis de la comarca.

 

Fotografia de grup amb la presència del President del Consell Comarcal, Xavier Casoliva, i el conseller comarcal de l’àrea de promoció econòmica, Miquel Julià.

 

TreballiFormacio_2015.jpg

Programa "Treball i Formació" 2015.

 

Febrer 2016.   

El programa Treball i Formació ha permès al Consell Comarcal  fer tasques de brigada municipal a més de la meitat dels municipis de la comarca.

El programa subvencionat pel Departament de Treball ha inserit laboralment a la Segarra 12 persones, 10 de les quals fan tasca de brigada als municipis.

Segarra.- El Programa Treball i Formació va adreçat a persones en situació d´atur beneficiàries de la renda mínima d´inserció. La durada del programa és de sis mesos i va començar el passat mes de desembre al Consell Comarcal des de l’àrea de promoció econòmica. A través d’aquest programa del Servei d´Ocupació de Catalunya, Departament de Treball i d’afers socials i famílies de la Generalitat de Catalunya cofinançat pel Fons Social Europeu, ha permès al Consell Comarcal inserir laboralment 12 persones. La darrera incorporació ha estat una persona a la brigada de la Paeria de Cervera. Ara en total, hi ha tres persones a la brigada de la Paeria de Cervera. També hi han dues persones més a Guissona i una persona a Sant Ramon. I, 4 persones a la resta de pobles. El programa també ha permès contractar dues administratives al Consell Comarcal.

Llegir més.-

El programa Treball i Formació ha permès al Consell Comarcal fer tasques de brigada municipal a més de la meitat dels municipis de la comarca.

Fotografia: Millora espai públic a Cervera.

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat