Àrees

Esteu aquí: Inici Àrees Serveis de desenvolupament comarcal Promoció Econòmica Fem ocupació per a joves
Promoció Econòmica

Fem ocupació per a joves

FOXJ.jpg Banner FEM OCUPACIO PER JOVES2.jpgCARTELLX EMPRESES FEM OCUPACIO PER JOVES2.jpg

El programa "Fem ocupació per a joves" està dirigit a joves, d’entre 18 i 30 anys amb un nivell educatiu mínim d’ESO, batxillerat o CFGM i amb experiència laboral prioritàriament. El programa combina actuacions de formació i experiència laboral tot i que en aquest cas els joves inicien la seva participació amb l’experiència laboral i simultàniament cursen la formació, adaptada al lloc de treball.

Aquest programa incideix especialment en la prospecció i l’assessorament d’empreses tot reforçant la relació amb aquelles empreses de la comarca i obrint vies per la col·laboració present i futura.

“Aquest projecte està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, d'acord amb el Programa Fem Ocupació per a Joves, regulat per l'Ordre EMO/278/2013, de 28 d'octubre".,

TÈCNICA RESPONSABLE DEL PROGRAMA CARME MURCIA - cmurcia@ccsegarra.cat

Àrea de promoció econòmica del Consell Comarcal - 973 531 300

NOTICIES RELACIONADES:

Febrer de 2016.

Per segon any consecutiu, el Consell Comarcal posa en marxa el Programa Fem ocupació per a joves.

A la primera edició del programa els 10 joves inscrits van poder obtenir una feina. Aquesta tipologia de programes requereix que els joves que vulguin participar estiguin inscrits a la Garantia Juvenil.  Actualment a la Segarra hi ha 152 joves registrats.

Segarra.- El Consell s’ha acollit novament al programa Fem ocupació per a joves del Servei d’Ocupació de Catalunya.  A partir d’aquest programa l’àrea de promoció econòmica del Consell disposa d’una tècnica per a projectar aquest projecte que té com a principal finalitat buscar empreses a la comarca que disposin d’ofertes de treball per a joves que entre 18 i 29 anys amb formació estiguin a l’atur. Les empreses que s’acullen al programa reben contractes subvencionats que suposarà una bonificació per a l’empresa i, a més, el jove seleccionat obtindrà una formació adequada al lloc de treball que l‘empresa ofereixi.

Dies enrere el Consell també va posar en marxa novament el programa Joves per l’ocupació però aquest es diferencia, del que hem anomenat anteriorment, en diferents aspectes com per exemple; al “Fem ocupació” primer es cerca una empresa amb oferta de treball i s’adequa a un jove i, en canvi, el “Joves per l’ocupació” primer es formen els joves on segons la tipologia de formació se cerca feina a les empreses adequant-les a la formació. Tots dos programes estipulen que els joves han d’estar inscrits a la Garantia Juvenil. Actualment a la Segarra hi ha 152 joves registrats a la Garantia Juvenil. D’aquests 152 uns 30 joves es destinaran a aquests projectes d’ocupació.   

En aquests moments el programa es troba en una fase de prospecció d’empreses i joves. A la web del Consell Comarcal aquelles empreses o joves interessats es poden descarregar la informació relativa al programa. http://www.ccsegarra.cat/baners/fem-ocupacio-per-a-joves

La voluntat del Consell Comarcal des de l’àrea de promoció econòmica és acollir-se a aquests programes subvencionats, al cent per cent, perquè són una resposta real a donar feina a joves que es troben a l’atur o no han acabat els seus estudis.

Imatgearxiu01_formacioZERVE3.jpg http://www.ccsegarra.cat/noticies/el-consell-comarcal-insereix-laboralment-els-10-joves-participants-al-programa-fem-ocupacio-per-a-joves

Imatge d’arxiu del primer any del programa. Llegir més.

 

 

 

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat