Àrees

Esteu aquí: Inici Àrees Serveis de desenvolupament comarcal Promoció Econòmica Desenvolupament sostenible, social i de recuperació del patrimoni de la Segarra
Promoció Econòmica

Desenvolupament sostenible, social i de recuperació del patrimoni de la Segarra

El Consell Comarcal compta amb una tècnica responsable del projecte de desenvolupament rural: desenvolupament sostenible, social i de recuperació del patrimoni a la Segarra.

El projecte “Desenvolupament rural: desenvolupament sostenible, social i de recuperació del patrimoni” treballa el voltant del concepte de ruralitat com a característica que marca el caràcter social, econòmic i patrimonial del nostre territori, conferint-li unes característiques particulars.

L’estratègia central del projecte s’encamina a un model de territori sostenible, posat en valor, equilibrat i cohesionat, a través de la dinamització de l’economia dins l’àmbit rural i la recuperació del patrimoni; i la millora de l’ocupació, la cohesió social i la participació.

Les seves branques de treball són:

  • Promoure iniciatives sostenibles en l'àmbit agrari i de diversificació econòmica
  • Promoure la formació continuada i ocupacional en l'àmbit agrícola i en desenvolupament rural
  • Dinamitzar i gestionar equipaments culturals: Castell de Concabella
  • Promoure projecte socials col·laboratius amb entitats, col·lectius i empreses del territori.

TÈCNICA RESPONSABLE DEL PROGRAMA DE DESENVOLUPAMENT RURAL - AINA CASTELLTORT acastelltort@ccsegarra.cat

Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal. 973 531 300.

NOTICIES RELACIONADES AMB EL PROGRAMA

EduCastell2015.jpg

 

El Castell de Concabella acull la presentació de l’eduCastell.

 

Concabella.- L’eduCastell de Concabella és el catàleg de visites i activitats educatives del Castell de Concabella. Les activitats que presenten el catàleg estan dirigides a escolars d’educació infantil i educació primària.

La presentació va tenir lloc dies enrere i va anar a càrrec de l’alcalde dels Plans de Sió, Xavier Pintó, acompanyat del President del Consell Comarcal de la Segarra, Xavier Casoliva i el Conseller de Promoció Econòmica del Consell, Miquel Julià. Àrea responsable de gestionar el catàleg amb la coordinació de l’Ajuntament.

Tots ells van explicar que les propostes que hi ha al catàleg volen oferir a les escoles d’arreu de Catalunya espais d’aprenentatge adaptats als diferents nivells educatius i recolzats en els objectius curriculars de cada àrea.

El Castell de Concabella és un castell palau de grans dimensions, que conserva nombrosos elements del seu passat medieval. Actualment l’edifici s’ha rehabilitat totalment i s’ha transformat en un equipament social i cultural que acull diversos espais interpretatius: el Centre d’Interpretació dels Castells del Sió, el Centre d’Interpretació dels Secans de Lleida, l’Espai Pedrolo i forma part dels Espais de Memòria de la Guerra Civil.

El catàleg d’activitats se centra en dos d’aquests espais interpretatius: el Centre d’Interpretació dels Castells del Sió i el Centre d’Interpretació dels Secans de Lleida. Aquesta oferta anirà ampliant-se progressivament a altres espais interpretatius i a nivells educatius superiors (ESO, Batxillerat).

 

La tècnica responsable del catàleg, Aina Castelltort, va explicar que proposta es compon d’activitats dinàmiques, divertides i pensades per treballar tant les competències específiques com les transversals. La tipologia de les mateixes és molt diversa: Trobareu visites vehiculades entorn de contes, llegendes i relats, racons, tallers de manualitats, gimcanes, jocs de rol, rutes de descoberta de natura, etc. des d’on abraçarem múltiples temàtiques curriculars: el coneixement del medi natural, social i cultural, l’àmbit de les llengües, l’educació artística, l’educació física, l’educació per al desenvolupament personal i la ciutadania, etc.

eduCASTELL DE CONCABELLA vol despertar la sensibilitat i fomentar en els nens i nenes el respecte pel patrimoni històric i l’entorn natural dels secans i vol fer del Castell de Concabella una porta oberta a la descoberta, l’experimentació pràctica i el coneixement a través de l’educació.

 

EduCastell_012015.jpg

 

Ara un cop presentat el catàleg principalment a les escoles de la Segarra i als agents participants, s’iniciarà la segona fase d’anar a presentar el catàleg en altres escoles de Catalunya, o bé, entitats interessades.

 

A la presentació també van assistir entitats que han col·laborat amb l’edició del catàleg i a les quals donem les gràcies, Servei Educatiu de la Segarra, Agrobotiga Sikarra Nostra, Camins de Sikarra, Castell de les Pallargues, Castells de Lleida i Birding Natura.

Aquesta acció rep el finançament de l’Ajuntament de Plans de Sió, Consell Comarcal de la Segarra, Servei d’Ocupació de Catalunya i el  Fons Social Europeu.

Us podeu descarregar el catàleg al següent link: 

BanerEducastell_2015.jpg

http://www.ccsegarra.cat/baners/educastell-de-concabella 

  LogosAina.jpg

“Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local”


 

 

 

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat