Àrees

Esteu aquí: Inici Àrees Serveis d'atenció a les persones Joventut i Esports Programa d'Educació
Joventut i Esports

Programa d'Educació

QUE ÉS EL SERVEI D ' EDUCACIÓ?

 

Ja tens clar que vols estudiar?

T’informem i t'orientem sobre estudis, opcions acadèmiques, formació reglada i no reglada.

 

QUÈ T' OFERIM?

PROJECTE APROPA’T

L'Oficina Jove dóna suport a aquells centres/ entitats/ organitzacions que vulguin desenvolupar un projecte d'aprenentatge i servei.

En aquest sentit, l'Oficina Jove ha començat a col·labora  amb els diferents Instituts de la Segarra, concretament les classes de segon d’ESO en hores de tutoria, s’ha iniciat tallers de relacions dels joves a les xarxes socials. Aquest taller surt del projecte Apropa’t  que pretén apropar-se als Instituts de la comarca i en definitiva donar a conèixer l’Oficina jove entre els joves de la comarca.

Un altra  de les accions del projecte Apropa’t és l’oficina jove mòbil on un cop al mes les tècniques de joventut de l’Oficina del Consell Comarcal van als instituts durant l’estona d’esbarjo i els joves poden venir a consultar temes que els preocupen.

 

JORNADES D'ORIENTACIÓ UNIVERSITÀRIA I PROFESSIONAL

Informar als estudiants de batxillerat dels 3 centres educatius de la comarca de les universitats catalanes i dels cicles formatius de grau superior de la província de Lleida.

Oferir una atenció individualitzada per a cada alumne amb les universitats catalanes.

Facilitar al jove la informació necessària perquè en el moment d'escollir els estudis i la universitat, tinguin les eines necessàries per fer la millor elecció adaptada a les característiques del jove.

 

COLÒNIES DEL CONSELL COMARCAL

Organització de les colònies d’estiu de la Segarra, destinades a nens/es de 7 a 14 anys a una casa de colònies fora de la Comarca, durant una setmana al mes de juliol.

 

PROJECTE CONTRASTOS

Concurs que té per objectiu fomentar la interrelació entre joves autòctons i nouvinguts a la comarca.

 

FORMACIÓ EN EL LLEURE

L'Oficina Jove organitza cursos de formació  per a joves, relacionats amb el món del lleure:

  • Curs de premonitori/a
  • Curs de monitor/a
  • Curs de director/a
  • Curs de monitor/a de menjador

FORMACIÓ REGLADA

Per altra banda, des de l'Oficina Jove també et podem informar sobre tots els itineraris formatius que pots seguir segons la teva situació actual.

T'informem de les opcions formatives dins i fora de la comarca. Tipus d'estudis que pots cursar, i sortides laborals de cada un d'ells.

 

BEQUES

A l'Oficina Jove t'informem de les beques que pots demanar per estudiar i t’assessorem sobre quina és la millor opció de beca segons la teva situació.

Coneixes l’ AGAUR?

És l’ Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca, disposa de beques, ajuts i préstecs, postuniversitaris, predoctorals, postdoctorals i per a la mobilitat internacional.

Pots obtenir tota la informació sobre beques de l'AGAUR mitjançant aquest enllaç.

 

Pots fer la teva consulta de manera presencial, a través de les Xarxes Socials (Facebook), mitjançant el correu electrònic segarra@oficinajove.cat, o bé trucant al 973531300.

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat