Àrees

Esteu aquí: Inici Àrees Serveis d'atenció a les persones Serveis Socials, Salut i Igualtat SIAD - Servei d'Informació i Atenció a les Dones Servei d'atenció i suport personalitzat en casos de violència masclista
SIAD - Servei d'Informació i Atenció a les Dones

Servei d'atenció i suport personalitzat en casos de violència masclista

El SIAD de la Segarra ofereix atenció i suport personalitzat a les dones que són víctimes de la violència masclista. A més, disposa dels serveis d’una psicòloga i d’una advocada per a les dones que necessitin atenció psicològica i assessorament jurídic.

El SIAD rep demandes, a partir de les quals es fa una primera valoració del cas i s’orienta vers l’espai d’atenció més adient, a fi de minimitzar el recorregut de les dones fins arribar al servei pertinent.

Des d’aquest servei s’ofereix acompanyament en la presa de decisions, es dóna informació sobre els diferents recursos i es gestiona la derivació i la coordinació amb la resta de serveis i institucions, a fi d’oferir la màxima cobertura a les necessitats de les dones.

Tramitació del servei de teleassistència

És un servei de telefonia mòbil i telecomunicació dirigit a persones víctimes de violència masclista, gestionat per Creu Roja Espanyola i que es pot tramitar des del SIAD.

La persona usuària del servei disposa d’un telèfon mòbil localitzable via GPS. En situació de perill, la víctima pot prémer un botó i en activar-se el telèfon envia el senyal d’alerta a la central. Un minut després, s’activa la trucada mans lliures i s’enregistra la conversa. Això serveix perquè la central pugui donar una resposta ràpida a la crisi plantejada, bé per ells mateixos o mobilitzant altres recursos humans i materials.

Sin título.jpg

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat