Àrees

Esteu aquí: Inici Àrees Serveis d'atenció a les persones Serveis Socials, Salut i Igualtat Campanya Tracta'm bé
Serveis Socials, Salut i Igualtat

Campanya Tracta'm bé

La campanya ”Tracta’m bé” té com a finalitat la prevenció i la visualització dels bons tractes a la gent gran. Vol fer visible les accions de protecció i d’autoprotecció que es realitzen per evitar les situacions de risc per les persones grans.

La campanya es duu a terme des de l’Àrea de serveis socials del Consell Comarcal i és originària del Consell Comarcal del Solsonès.

Els objectius del programa són:

  • Sensibilitzar sobre tipus d’abusos que pot patir la gent gran
  • Difondre el valor de la cura. Promoció del bon tracte
  • Prevenir els diferents abusos envers la gent gran
  • Detectar casos de maltractament
  • Empoderar la gent gran  per tal d’incorporar mesures d’autoprotecció

Les accions que estem portant a terme actualment a la Segarra són:

Establiments amb tracte

Establiment amb tracte és una acció conjunta amb el petit comerç com a detector de possibles situacions de risc que poden patir la gent gran que compra al seu establiment.

Als propietaris dels establiments se’ls demana la seva col·laboració en aquesta campanya perquè ells són peces claus com a detectors dins l’àmbit comunitari. A vegades no es tracta de detectar un maltractament amb  tot el significat de la paraula sinó que en ocasions es poden detectar petites negligències, mals hàbits saludables, escassetat de recursos econòmics, pèrdues de memòria,… situacions que amb una detecció a temps poden tenir resposta.

 

Sin título.jpg

Situacions amb tracte

Campanya visual amb materials (posters, targetons, ...) protagonitzades per persones anònimes, en situacions reals i que són un exemple de bon tracte a les persones grans.

Que es distribuiran en espais públics, on puguin tenir un impacte que faciliti la reflexió, la discussió sobre el tracte a les persones grans.

Relats amb tracte

L’acció consisteix amb donar a conèixer el llibre “Relats amb  tracte”. 12 relats curts i un relat inèdit de l’escriptora Isabel- Clara Simó. Cada relat narra algun tipus d’abús que pot patir una persona gran.

 

Títols: Una història real,  No pateixis que ja sóc aquí,  El despertador marca l’hora,  L’altre costat del carrer, El que és teu és meu, Diana és nom de princesa, El que els teus ulls em diuen, Diagnòstic, Dissabte, El cor i la sang, Carícies, Hotelet amb encant, De la nostra sang.  

 

Sin título.jpg Sin título.jpg

Futur amb tracte

Xerrades de sensibilització que tenen per objectiu proporcionar eines a les persones grans que les ajudin a decidir per elles mateixes com volen viure en un futur si s’acaben convertint en dependents i que sàpiguen com protegir els seus drets.

Sin título.jpg

 

Fulletons telèfons emergència.

Sin título.jpg Sin título.jpg

 

Per a més informació podeu contactar amb: serveissocials@ccsegarra.cat i al 973 531 300. 

 

Algunes de les imatges de la Campanya:

Sin título.jpg Sin título.jpg Sin título.jpg

 

Sin título.jpg Sin título.jpg Sin título.jpg

        Sin título.jpg Sin título.jpg Sin título.jpg

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat