Àrees

Pla comarcal de ciutadania i immigració

Accions de sensibilització

Concurs Contrastos

El Concurs Contrastos té com a objectiu  fomentar la interrelació entre joves autòctons i immigrants de la comarca. El concurs té com  a finalitat última que els joves dels municipis de la Segarra comparteixin part del seu temps lliure amb els joves procedents d’altres països realitzant activitats conjuntes que impliquin el coneixement recíproc i l’intercanvi cultural. 

Contrastos02_2015.jpg

Final 10è. Concurs CONTRASTOS, Guissona desembre 2015

Espais per la dona

Aquest programa té com a objectiu desenvolupar accions de promoció i d'interrelació entre dones autòctones i nouvingudes i crear espais de trobada per fomentar el coneixement entre elles. Es realitza conjuntament amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

CloendaTallerScrap_SantGuim.jpg

Cloenda Espais per la dona "Taller d'Scrap" a Sant Guim de Freixenet

Tallers als centres educatius de secundària

Activitats  formatives  adreçades als centres educatius:  Tallers de SOS Racisme,  activitat relacionada amb l’audiovisual Sempre surt el sol, etc. 

DSC_0038.JPG

Exposició fotogràfica “Els veïns desconeguts”

L’exposició sorgeix arran d’un concurs fotogràfic que es va organitzar l’any 2008. Una vegada realitzat el concurs es fer una selecció de les millors fotografies presentades. Com a resultat d’aquest treball ens trobem davant d’una exposició que és un recull de vivències, d’experiències, d’imatges... que ajuden a entendre la transformació social i cultural que ha patit la comarca de la Segarra en els darrers anys, des d’un punt de vista enriquidor, integrador i reflectint el seu bagatge cultural en una societat acollidora. L’exposició té un caire itinerant pensada per a que pugui ser transportada en els diferents municipis de la comarca. Qualsevol ajuntament, entitat o associació pot demanar la exposició.

Descarrega't aquí els plafons de l'exposició

Descarrega't aquí la sol·licitud de l'exposició

Exposició i audiovisual “Sempre surt el sol”

Sempre surt el sol és un projecte que treballa la interculturalitat i el gènere. El projecte està format per:

  • Un audiovisual que ens mostra l’experiència de sis dones que han viscut el procés migratori en pròpia persona. Totes, vinculades a la comarca de la Segarra, expliquen en primera persona el seu trajecte migratori: perquè van deixar el seu lloc d’origen, com van ser acollides, les dificultats viscudes, com s’han integrat a la nostra comarca i quines són les seves perspectives de futur.
  • I d’una exposició itinerant, on es recullen les frases més significatives de les protagonistes de l’audiovisual i dels dos experts que aporten la visió més tècnica i professional relacionada amb l’experiència  viscuda per les protagonistes. Sr. Jordi Garreta.  Doctor en Sociologia. Professor de la Universitat de Lleida. Sra. Dolors Mayoral. Doctora en Filologia Hispànica. Professora de la Universitat de Lleida. 

sempresurtelsol.jpg

 

Premi Francesc Candel 2013

Llibre de contes i llegendes de la Segarra i del món

De prop i de lluny és un recull format per dotze contes i llegendes. Sis de les quals són tradicionals de la Segarra, i han estat aportades per associacions de dones de la comarca. Les altres sis, són originàries de Bulgària, Ucraïna, Romania, Marroc, Senegal i Equador, facilitades per associacions provinents d’aquests països presents en el nostre territori.

La novetat del recull radica, d’una banda, en les il•lustracions que han estat realitzades per entitats socials, educatives i culturals de la comarca i de l’altra, que tot i ser de prop o de lluny, ara formaran part de la cultura popular segarrenca, ja que són patrimoni de la gent que hi habiten.

Al final del llibre trobareu una guia de treball coordinada pels Servei Educatiu de la Segarra per poder aprofundir i treballar aspectes com l’evolució del paper de la dona en la societat, la transmissió de basses patriarcals, la immigració, valors com l’hospitalitat, el compliment de la paraula donada, la justícia…

Aquest és un projecte ideat i coordinat per les àrea d’Acció Social i Ciutadania (SIAD i Immigració) i l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra.

llibre.jpg Presentació a pública del llibre De prop i de luny: "Contes i llegendes de la Segarra i del món. Cervera 2009".

llibre2.jpg El podeu trobar en les diferents llibreries de Cervera. Preu venda al públic 3€.

Representació comarcal de polítiques i accions d’immigració

Ponència a càrrec de la coordinadora de l’Àrea de Serveis Socials del CC de la  Segarra al Seminari: La integració a Catalunya. La importància de la col·laboració institucional en el context econòmic actual a Barcelona organitzat pel Departament de Benestar Social i Família i el CIDOB (centre d’estudis i documentació internacional  de Barcelona). Ponència  sobre el passat, present i futur de la immigració a la comarca de la Segarra.

DSC_0007.JPG DSC_0015.JPG

Ponència al Seminari: La integració a Catalunya. La importància de la col·laboració institucional en el context econòmic actual a Barcelona. Febrer. 2012.

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat