Àrees

Esteu aquí: Inici Àrees Serveis als municipis Tècnica i Territorial Energia i Sostenibilitat
Tècnica i Territorial

Energia i Sostenibilitat

Servei que s’encarrega de l’assistència municipal en matèria ambiental:

  • Assistència tècnica en estudis i projectes de millora d’instal·lacions municipals, per la millora de l’estalvi i l’eficiència energètica, implantació d’energies renovables, de recuperació d’espais naturals, de redacció d’ordenances municipals per a la regulació d’activitats que poden afectar el medi, etc.
  • Assistència tècnica en l’elaboració dels mapes acústics municipals, plans municipals per la prevenció de la contaminació lluminosa, etc.
  • Coordinació del desenvolupament del Pacte d’alcaldes i alcaldesses, amb la Diputació de Lleida, per promoure accions per reduir emissions de CO².
  • Promoció de la sostenibilitat local:

Agricultura i medi ambient: Projecte de suport a la producció agroalimentària de la comarca i foment del producte local (amb la col·laboració de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal).

Educació ambiental:  Gestió del Catàleg d’activitats d’educació ambiental del Consell Comarcal, dirigit a totes els centres educatius de la comarca.

En general, desplegament del Pla d’Acció de l’Agenda 21.

  • Atenció al ciutadà: Assistència en la tramitació de subvencions en matèria mediambiental (instal·lació d’energies renovables, Pla Renova’t de finestres, Pla renova’t d’enllumenat per a comerços,  Pla renova’t de calderes i electrodomèstics, etc.)
  • Assistència tècnica  per la tramitació d’expedients d’ajut del Pla per l’Electrificació Rural de Catalunya     (PERC).

Contacte:

Judit Vendrell – Ambientòloga 

juditv@ccsegarra.cat

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat