Àrees

Esteu aquí: Inici Àrees Serveis als municipis Gestió de Residus Taxes i preus públics
Gestió de Residus

Taxes i preus públics

Una de les tasques que es realitzen des de l’Àrea de Gestió de Residus es l’elaboració de les taxes d’escombraries i preus públics que s’apliquen als veïns, establiments i indústries de la comarca.

Les taxes d’escombraries estan regulades per l’Ordenança fiscal reguladora de la taxa comarcal per recollida, transport i tractament de residus municipals a la comarca  de la Segarra. Modificada en sessió ordinària pel Ple del Consell Comarcal de la Segarra el 23 d’octubre de 2013.

 

TAXES

La taxa d’escombraries s’extreu a través d’un estudi que està format per dos components: costos del servei de recollida i costos de tractament. En el cost del servei de recollida s’inclou la recollida de cadascuna de les fraccions que produeix una activitat determinada. El cost de tractament es refereix a l’import que representa el dipòsit controlat dels residus no reciclats.

Per tal d’establir unes taxes tan justes com sigui possible, en els darrers anys, s’han creat noves categories. En total tenim 50 categories.

S’ajusta la taxa d’escombraries a la generació de residus, se segueix el principi de “qui contamina paga”.

PER DESCARREGAR TAXES 2018 CLIQUEU AQUÍ.

 

PREUS PÚBLICS

Complementàriament a la taxa d’escombraries hi ha establerts els preus públics, que corresponen a serveis opcionals que es poden contractar en casos de necessitats específiques.

PER DESCARREGAR PREUS PÚBLICS 2018 CLIQUEU AQUÍ.

 

 

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat