Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

🚗 Vols saber quan s’implantarà el nou impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica?

grafico.jpg

24 de març de 2021

Propera implantació de l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica i díptic informatiu

Benvolguts, Benvolgudes,

Enguany s’implantarà el nou impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica, un tribut de fiscalitat verda la recaptació del qual es destinarà íntegrament a accions de millora de l’entorn i del transport públic, a fomentar les energies renovables i els vehicles nets, i a impulsar la mobilitat sostenible, la gestió dels parcs naturals i la recerca.

Com sabeu, aquest impost afectarà les persones (físiques i jurídiques) que siguin titulars d’un vehicle (turisme, furgoneta o motocicleta) amb domicili fiscal a Catalunya el 2020. I, també, les persones jurídiques sense residència fiscal a Catalunya, però que hi tinguin un establiment, sucursal o oficina i vehicles registrats el 2020.

El padró de vehicles que tributen per l’impost es podrà consultar a la seu electrònica de l’Agència Tributària de Catalunya a partir de l’1 de maig del 2021. Actualment, ja podeu consultar la informació general relacionada amb l’impost a https://atc.gencat.cat/ca/tributs/impost-emissions-vehicles/.

En relació amb això, us trametem adjunt el díptic informatiu de l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica, el qual en sintetitza les característiques més rellevants: per què s’ha creat, a què es destinarà la recaptació, els subjectes passius, el calendari d’implantació i pagament, i els canals d’atenció i informació.

DIPTIC_impost_CO2_Página_1.jpg

DIPTIC_impost_CO2_Página_2.jpg

Esperem que aquesta informació us sigui útil i us agrairem que, si no hi teniu inconvenient, a partir del dilluns 29 de març, la feu arribar i reenvieu el díptic a qui considereu que pugui interessar.

Moltes gràcies a l’avançada per la vostra col·laboració.

Salutacions cordials,

Eudald Vigo Tarrés

Cap de l'Àrea d’Estratègia, Relacions Externes i Comunicació

Document Actions