Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera acull la I Jornada de Treball de Salut Mental i Joves

L’Auditori Municipal de Cervera acollirà el 21 de gener la primera Jornada de Treball de Salut Mental i Joves organitzada per l’Equip d’Atenció Primària de Cervera, la Paeria i el Consell Comarcal de la Segarra amb l’objectiu d’abordar la problemàtica de la salut mental en adolescents i joves.
  • Cervera acull la I Jornada de Treball de Salut Mental i Joves
  • 2020-01-21T00:00:00+01:00
  • 2020-01-21T23:59:59+01:00
  • L’Auditori Municipal de Cervera acollirà el 21 de gener la primera Jornada de Treball de Salut Mental i Joves organitzada per l’Equip d’Atenció Primària de Cervera, la Paeria i el Consell Comarcal de la Segarra amb l’objectiu d’abordar la problemàtica de la salut mental en adolescents i joves.

Descarrega't AQUÍ el programa de la jornada. 

La Jornada servirà per adquirir nous coneixements i posar en comú tota la feina que s’ha fet fins ara des de diferents entitats i administracions.

El CAP de Cervera, juntament amb l’Agència de Salut Pública, va elaborar el passat 2017 un diagnòstic de salut de Cervera recollint dades quantitatives i qualitatives. A través d’una jornada de priorització oberta a tota la ciutadania, els veïns de Cervera van manifestar que el problema que més els preocupava era la salut mental juvenil.

A través de la taula de salut mental Urgell-Segarra, que aglutina tots els recursos de salut mental del territori, i amb l’ajuda de la Federació Salut Mental Catalunya, es van fer dinàmiques al CAP de Cervera amb diversos agents i col·lectius i van sorgir tres grups de treball, centrats en el treball en xarxa, la implicació de les famílies i el lleure.

La Jornada servirà per exposar la feina d’aquests grups de treball i obrir noves vies de col·laboració. També s’explicaran altres recursos que s’han engegat darrerament al territori de la mà de professionals del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil, Paeria, Associació Salut Mental Ondara-Sió, Federació Salut Mental Catalunya o l’Agrupació d’Usuaris per a la Sanitat Pública de la Segarra.

Montse Esquerda, pediatra de Sant Joan de Déu Terres de Lleida i directora de l’Institut Borja de Bioètica (URL) serà l’encarregada de pronunciar la conferència inaugural, que porta per títol ‘La salut infantil i juvenil és cosa de tots?’. Per la seva banda, Joan Colom, subdirector general de Drogodependències de la Generalitat, clourà l’acte, amb la conferència ‘Drogues i salut mental, perspectiva de Salut Pública’.

  • Quan 21/01/2020
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal

Document Actions